Hoe mogen we je helpen?

Onafhankelijke hypotheekadviseur in Gouda


Objectief

Om met een objectieve houding de hypotheekmarkt te betreden is het verstandig om een onafhankelijke in de regio gevestigde hypotheekadviseur zoals ons in de hand te nemen. Wij als onafhankelijke hypotheekadviseur hebben namelijk inzicht in de diverse hypotheek producten, de regio, en zo de mogelijkheid om u van een geschikt advies te voorzien. Wij doen zaken met diverse geldverstrekkers en kunnen voor u vergelijken wat in uw situatie de verstandigste en/of voordeligste keuze is.

Verschil met een hypotheekadviseur van de bank

Bij het zoeken naar een hypotheekadviseur raadpleegt men over het algemeen eerst de bank. De bank heeft zijn eigen hypotheekadviseur en kan u van een prima advies voorzien. Echter deze hypotheekadviseur heeft als beperking dat de financiele producten tevens bij de betreffende bank worden afgenomen. Het komt er op neer dat de hypotheekadviseur van de bank geen andere hypotheekverstrekker aanbiedt buiten de bank waarbij hij of zij werkzaam is.

Hypotheekadvies

Voor het ontvangen van een geschikt advies is het van belang dat u zelf een goed beeld hebt van uw eigen financiële situatie, zowel de huidige situatie als de toekomstige situatie. Schrijf voor uzelf op hoe de financiën er op dit moment uit zien en welke gebeurtenissen in de toekomst een verandering in dat financiële plaatje teweeg zouden kunnen brengen.

U kunt dan bijvoorbeeld denken aan de geboorte van een kind, het wegvallen van het inkomen van uw partner, de gevolgen van werkloosheid en veranderingen in de werksituatie.

Wij zullen met deze zaken rekening houden bij het geven van een goed advies. Er zal daarnaast gekeken worden naar de fiscale aspecten zodat een goed advies tot stand komt. 

Bij het kiezen van een hypotheek is het niet raadzaam uitsluitend te letten op het rentepercentage. Het voordeel van de lage hypotheekrente kan wegvallen door de dure premie van de levensverzekering of de verborgen kosten in de belegging. Immers, de geldverstrekker wil graag aan u blijven verdienen. U kunt beter een normale hypotheekrente hebben met daarnaast een goedkope verzekering, aangezien de hypotheekrente aftrekbaar is en de verzekeringspremie niet.

bereken hier uw scherpe zorgpremie
meer informatie
Wat gaat de hypotheekrente doen? Stijgen of dalen?
meer informatie
Maak een complete hypotheekbegroting
meer informatie